Monday, September 1, 2014

Shaklee September Promo : HARGA FABULOUS !! Rugi kalo tak grab Shaklee Collagen Powder (SCP)



Bismillahirrahmanirahim...
 

Kenapa perlu pilih kolagen Shaklee? Selain fungsi dan kesan yg best.. 
  • Shaklee dah melaburkan duit yg banyak utk ujian klinikal dan R&D utk produk ni. Ianya terbukti SELAMAT > SENTIASA BERKESAN !!!
  • KULIT CANTIK bukan muka je tau, TAPI seluruh badan. Kalau selalu rasa mahal, masa ni lah nak grab the oppurtunity. Ramai dah rasa kesan. Yang best, sapa beli sekotak, mesti akan repeate order.  

Tuesday, August 19, 2014

Asbab set budget kurus dgn LECITHIN + ALFALFA

[Ujikaji : lihat sendiri kesannya]

Asbab set budget kurus dgn LECITHIN + ALFALFA mendapat sambutan ramai.

Berbaloi-baloiii. Dapatkan SEGERA !!!Sepanjang tahun ni sahaja dah dekat 20 set terjual...phewww....pantang restock clear...
 
MENGAPA LECITHIN DAN ALFALFA COMPLEX SET KURUS BAJET TERBAIK PILIHAN RAMAI

Kronologi Eksperimen Lecithin - Alfalfa Complex

1. Air dilarutkan dengan minyak – dapat tengok tompokan jernih minyak

2. Pecahkan Lecithin (saya letak sebiji je,
itu pun dah nampak hasil!) dalam campuran air+minyak tadi. Anda akan dapat lihat tompokan jernih minyak tadi jadi seperti ‘pecah minyak’. Itu yang dipanggil lemak yang teremulsi

3. Lemak teremulsi oleh Lecithin!

4. Larutkan pula Alfalfa Complex (ya mari kita lihat apabila Lecithin bergabung dengan Alfalfa!) 

5. Apabila Alfalfa sudah terlarut, minyak yang teremulsi oleh Lecithin tadi jadi seperti minyak beku! Boleh nampak dalam petak anak panah merah itu Alfalfa mcm jadi seperti ‘puting beliung’ tarik emulsi minyak tadi, terdapat juga larutan minyak mendap bersama Alfalfa. Ya Alfalfa serap minyak itu sekali!

Photo: MENGAPA LECITHIN DAN ALFALFA COMPLEX SET KURUS BAJET TERBAIK PILIHAN RAMAI

Kronologi Eksperimen Lecithin - Alfalfa Complex

1. Air dilarutkan dengan minyak – dapat tengok tompokan jernih minyak
2. Pecahkan Lecithin (saya letak sebiji  je, itu pun dah nampak hasil!) dalam campuran air+minyak tadi. Anda akan dapat lihat tompokan jernih minyak tadi jadi seperti ‘pecah minyak’. Itu yang dipanggil lemak yang teremulsi
3. Lemak teremulsi oleh Lecithin!
4. Larutkan pula Alfalfa Complex (ya mari kita lihat apabila Lecithin bergabung dengan Alfalfa!) 
5. Apabila Alfalfa sudah terlarut, minyak yang teremulsi oleh Lecithin tadi jadi seperti minyak beku! Boleh nampak dalam petak anak panah merah itu Alfalfa mcm jadi seperti ‘puting beliung’ tarik emulsi minyak tadi, terdapat juga larutan minyak mendap bersama Alfalfa. Ya Alfalfa serap minyak itu sekali!

Kesimpulannya : 
1. Lecithin bantu untuk pecahkan minyak daripada mendap dalam saluran pencernaan kita yang mungkin boleh membawa pelbagai penyakit jika dibiarkan lama
2. Alfalfa Complex bantu untuk detoks toksin dalam badan (seperti serat)
*kedua2nya dinyahkan melalui proses pembuangan ‘besar’ dan ‘kecil’ ;)

Daripada eksperimen ini kita dapat lihat proses yang berlaku dalam tubuh kita dengan sebenar-benarnya!

Berminat utk SET KURUS BAJET pilihan ramai ini?
PM saya ya : Diana Nur (SID : 887091)
SMS/WHATSAPP : 012-4166572
Klik Like Page CergasCeria 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kesimpulannya :
1. Lecithin bantu untuk pecahkan minyak daripada mendap dalam saluran pencernaan kita yang mungkin boleh membawa pelbagai penyakit jika dibiarkan lama
2. Alfalfa Complex bantu untuk detoks toksin dalam badan (seperti serat)
*kedua2nya dinyahkan melalui proses pembuangan ‘besar’ dan ‘kecil’

Daripada eksperimen ini kita dapat lihat proses yang berlaku dalam tubuh kita dengan sebenar-benarnya!

Berminat utk SET KURUS BAJET pilihan ramai ini?
 
pm/wa 012-9384744


 
 

MAKANAN YANG AKTIFKAN CYST dan BIOSELEZA


Hari ada sorang kawan share about this killer matter.....ngeri...mmg ada saudara yg menghidapi penyakit ini n tengah struggle.....ila x sanggup nak baca sebab NGERI.....tapi kalau x baca x tau plak punca nya kannn....so meh kita review sama2....

MAKANAN YANG AKTIFKAN CYST.

Makanan yang perlu dielakkan:

1.) Soya dan evening primrose.

Soya dan evening primrose mengandungi phyto estrogen. Phyto ni bermaksud tumbuhan manakala phyto estrogen bermaksud tumbuhan yang mempunyai fungsi seakan akan estrogen.


So, bila kita makan benda ni maka paras estrogen dalam badan kita akan tinggi dan mengalakkan pembesaran cyst. Doc ade bagitahu saya yang sume wanita ade cyst cuma kecil atau besar, boleh hilang tak boleh hilang.


evening primrose oil
**info yang baru saya tahu: minum soya sewaktu mengandung bukan boleh mencantikkan kulit anak tetapi mendedahkan risiko untuk anak tu mendapat kanser. Then, mengikut kajian keatas pesakit kanser payudara plak, ramai antara mereka menggunakan evening primrose ni.

* Woooo.....bahaya rupanya minum soya masa peknen.....

2.) Ayam.

Ayam kan disuntik hormon untuk mempercepatkan kadar pembesaran dia. Kebiasaannya ayam disuntik hormon estrogen. Tapi ayam kampung boleh makan kot.

 * pun favourite.....huhuhu....

3.) Ikan keli yang dibela.
 
Kena tangkap ikan keli dalam sawah la pasni kalau dah mengidam sangat.

  * pun favourite.....huhuhu....

4.) KAWAL PEMAKANAN
 
Kolestrol juga adelah penyebab kenaikan hormone estrogen. Kolestrol adalah precursor kepada estrogen.


NOTA TAMBAHAN
Pemakanan bg Wanita pengidap Endometriosis/Adenomyosis/Fibroid/Cyst/PCOS


Disini saya kongsikan bersama jenis makanan yg amat sesuai & yg harus di elakkan bagi wanita yg punyai masalah seperti di atas atau pun yg pernah menjalani pembedahan tetapi ia nya berulang kembali.

Makanan yg di galakkan
1. Ikan laut seperti bawal emas, kembong & selar
2. Sayuran jenis kekacang - kacang panjang, buncis, sweet pea dll.
3. Kekacang - badam, kacang tanah, black bean, kacang merah dll.
4. Sayuran - kobis, brocoli, bayam, dan ulam-ulaman pegaga, pucuk ubi dll
5. Buah-buahan - Nenas & betik
6. Ubi kayu
7. Sup miso ( sejenis pes yg di buat dari kacang soya yg di peram dicampur kedlm
sup utk di jadikan miso sup)
8. Teh hijau

Makanan yg harus di elakkan
9. Daging merah (kambing & lembu)
10. Ayam ( Boleh di ambil dlm kuantiti yg sedikit)
11. Produk tenusu seperti keju
12. Ikan haruan
13. Gamat
14. Bahan perisa - pes segera & kiub2 perisa seperti stok ayam, stok bilis dll.
15. Makanan manis - kuit muih manis & pencuci mulut
16. Minuman berkarbonat ( krn tinggi kandungan gula)
17. Makanan segera - burger, sosej, nugget, mee segera dll
18. Makanan ringan - cip kentang, jajan dll.
19. Makanan berlemak/ berminyak


FIBROID DAN CYST
♛RAHIM ADALAH EMAS BAGI WANITA♛
TANDA - TANDA FIBROID DAN CYST DALAM RAHIM YANG BERMASALAH
✔ Gangguan Haid
✔ Keputihan
✔ Masalah ketidaksuburan
✔ Kemandulan di kalangan wanita
✔ Hubungan suami isteri yang dingin atau sakit ketika bersama
✔ Perut kembang
✔ Angin yang keluar dari vagina (Kentut Vagina)
✔ Rasa gatal dan keluar bau kurang enak pada vagina
✔ Kerap membuang air kecil ketika batuk, berlari dan berlompat
✔ Kerap letih dan lesu
✔ Sakit lutut dan tumit
✔ Kesejukkan kaki dan tanggan
✔ Kekejangan otot dibawah betis (simpul mengkarung)
✔ Kerap keguguran
✔ Ketumbuhan fibro dan cyst


BAGAIMANA KETUMBUHAN FIBROID DAN CYST TERJADI?

1. Punca penyakit ini bermula pada gangguan haid dan sengugut
2. Satu kajian yang menunjukkan bahawa lebih kurang 50% daripadanya wanita
3. Ia sering berlaku dikalangan wanita yang tidak berkahwin dan yang pernah beranak.


ADAKAH IA BOLEH DIRAWAT?

Seperti yang ditulis oleh Dr Hamid Arshar dalam tulisan beliau tidak ada rawatan yang menggunakan ubat hospital yang boleh mengecutkan ketumbuhan fibroid TETAPI ada kemungkinan ubat-ubatan tradisional seperti akar kayu atau dedaun yang mungkin mempunyai kesan, khusus terhadap rahim boleh mengecutkan ketumbuhan pada fibroid. Bidang ini masih lagi terbuka luas dan usaha yang boleh mendapatkan ramuan untuk mengecutkan ketumbuhan fibroid.

Kebanyakan yang kita dengar ramai wanita Malaysia yang menghadapi ketumbuahan fibroid, rata-ratanya akan mengambil jalan mudah dengan menjalani proces pembedahan. Tapi masih juga ketumbuah itu akan tumbuh selepas beberapa bulan atau tahun itu pun bergantung pada aktifnya fibroid mereka

Salah satu adalah penggunaan pad bulanan semasa period.....dah 23 tahun guna baru tau ia berasal dari apa....euwwww........dari bahan kitar semula yang di bleach....jadi pad....bulan2 kitapun pakai la....pastu x habis2 senggugut la...period pain la.....

Ila sendiri dah cuba mcm2 jenama pad...x pernah stick to one....sebab 1-3 day period mesti tukar at least 4 pad sehari...sebab kebocoran.....plg banyak 6 pad sehari...sakit pinggang usah citer la....mesti paksa anak2 duk bertenggek atas pinggang baru selesa

So...memperkenalkan pad BIOSELEZA



Apa kelebihan Bio Seleza?
Bio Seleza adalah tuala wanita berteknologi tinggi yang mengandungi



1) Bio Velocity Energy - mengaktifkan molekul air dalam tubuh & hasilkan lebih banyak oksigen.

2) Sinar Infra Merah Jauh - Menggalakkan peredaran darah & meningkatkan metabolisme badan

3) Ion Negatif- Membunuh kuman/ bakteria pada vagina, mengurangkan/ menghilangkan bau & membantu menyeimbangkan hormon

4) Nano Silver- Bertindak untuk membunuh bakteria.



Lapisan permukaan Bio Seleza diperbuat daripada kapas lembut &lapisan penyerap daripada gel.



Senang untuk dibersihkan & dibuang, malah kita rasa lebih kering bila menggunakannya. Tidak merasa gatal2 di bahagian Mis ' V' terutama masa period yang banyak.



Lepas ila dengar kawan2 yang attend kelas tentang Bio Seleza kesedaran tentang sanitary pad lebih tinggi. Meh...ila nak tunjukkan apa yang ada pada our normal sanitary pad & bagaimana ia boleh menganggu kesihatan kita.
Add caption
Walaupun masih baru dipasaran...... ini antara testimoni daripada pengguna Bio Seleza.




Masa untuk bertukar .......
pm/wa 012 9384744