Tuesday, December 28, 2010

Iris Milestones......

Hahaha.....pttnya milestones kena update slalu....tp ibu ini punya penyakit 'M' yg maha hebat dan lebat....sejak anak-kedua-kekdahnya.....mcm la dia sorang yg peknen anak kedua.....hahaha....dasar...
My Little Princess mpunyai pkembangan yg hebat di mata ibu.....di mata org lain x tau la....saper lg nk puji anak sdri kalu x ibu sendiri...ye dak?
Anak Ibu dah pandai:
1) Menyusun ayat sendiri.....dalam bhs sendiri.....mmm...mengagumkan....
2) Mengajuk perbuatan org di keliling dia mcm kalau ada barang terjatuh dr tgn dia akan kata " Allah Tebar"...hihihi...read as Allah Huaakbar......so, jgn la melatah yg bukan2...nanti dia ajuk plak...
3) Pandai ambik hati semua org....contoh: tertumpahkan air ataih bj ibu....dia akan ambil kain dan lap tempat tu " sian....ibu....ayer tupah..."....x jd nak marah......very cute...
4) Since dia mengenal, dia dh hafal apa yg ada di kiri kanan jalan menuju ke bandar Raub nih....jgn nak kelentong la....
5) Oleh kerana stp Ahad akan hantar ayah dia blk naik bas....di dh pandai beli tiket bas...."titet tatu....", pas2 kita ty dia, nk g mana " te-el" read as KL....hahaha
6) Sentiasa buat org keliling gerammmm......tgk aksi dia.....
7) Pandai jwb salam....hat ni dia dh pandai since 1 thn 5 bulan lg....bunyiknya " tumtayam...."
8) Baru ada mood nak merasa semua makanan dpn mata....dl dia buat derk ja....syukur sgt sebab aku sentiasa berdoa utk itu....
9) The latest brand of formula milk ialah "karihome".....npk perubahan - kurang ditimpa penyakit, kulit cantik, cerdas, aktif......err..korang tau ke x brand tuh? susu kambing huhuhu.....setin 900grams RM89.00 huhuhu.....setin = seminggu......utk adik mmg aku nekad nak BF dia...,selain jimat, susu ibu adalah yg terbaik.....
Err...apa lagi ekk....lupa dah.....byk nak cite....tp Iris terlalu cepat membesar.......x sedar rsnyer.......rasa mcm dia sgt kecik lagi......

No comments: