Monday, November 7, 2011

BW everyday.....

Hai.........sebenarnya-ada-banyak-cerita nak share.......tp x tau nk mula dari mana.........selebihnya Cik M la......kan?
Pepagi kalu buka lappy ai akan selalu follow the following blog. Kalu x bukak rasa mcm x fullfill the day....ahaks......
1. http://alinalan.blogspot.com
- Ni blog my sifu dalam shaklee. Lupa mana jumpa blog dia, tp ai follow dari dia wat entry pasai dia g trip ke korea sambil ngepam. X der alasan.......pas2 ai start order supplement tuk menjayakan lagi penyusuanku.......bila ai ada duit lebih hr tu ai order full set, memula trial jer...huhuhu....starting there la till now kitaorg kawan2 di alam maya.......ai pun dah jadi agen shaklee....so, if uolls nak tanya apa2 bleh ty ai atau her....even ai ada no hset dia.(wah....vangga2...)

2. http://charming-umi.blogspot.com
- Pun x ingat bila start knl blog dia......she's also a fully BF mom's with her little Tisya. Pas2 start dpt no hset dia bila dia nak dtg ke kenduri kawen her friend dekat dgn my town. So, ai tgglkan komen kt inbox, pas2 tlg2 carikan hotel. At last her hubby nak balik terus jer.....tp also interesting blog....kengkadang dia post entry masakan. Diapun ada blog masakan sendiri....best tau.... 
3. http://norafnee.blogspot.com
- Rasa2 jumpa blog dia kt blog sifu alin. Of course a pumping moms like me......hehehe...she have 2 cute kids, hana n haziq. Sometimes she called them double H....hehehe......skang Hana kena tggl kt kg sebab lepas peristiwa tgn dia patah sblm raya hr 2.....kesian hana....dh baik dh.....tp 4 her safety concius, dia terpaksa duk ngan mak tok.....hr2 afnee kol dia, rindu kt anak.......hujung2 mggu kalu free afnee blk jenguk hana....... 

4. http://sayahappyslalu.blogspot.com
- Yg ni seyes x ingat jumpa kt mana. Also a pumping moms. Her son, Haikal so cute. Dr Haikal kecik i follow, spi Haikal dh berjalan.....and the latest Haikal buat Grill Climbing. hehehe......

5. http://nanirostam.blogspot.com
- Ni belog mamanya Hanis Zalikha - model yg glamer but very humble. suker nengok hiasan umah kak nani yg cantik dan masakan yg sedap2.......ai pernah cuba kak nani punya resepi, tp x ingat la masak per....kak nani pandai bmasak2 nih....dekat2 nak raya bz ambek tempahan........x raya pun ada org tempah. Diapun bley makeup org....cantik sangat....nk pggl kak nani, sy jauhhhh.....kak.....hehehe

6. http://inibelogsaya.blogspot.com
- ha...nilah blog hanis zalikha, blog dia mmg sempoi. Cam org dia. Dia masih student kt UiTM Segamat. Perkataan yg dia pki mmg best la nk follow..sempoi, yet faham. Even dia speaking pun.......mmg x rugi. Ada banyak tips also.

7. http://mummy_ayu.blogspot.com
- Yg nipun jumpa kt blog sifu Alin.......as her frenz. Mummy Ayu ada 2 kids, Ian n Iris. Ai follow sebab our kids sama nama. Iris. Hehehe....hr 2 ms peknen si Asadel, ada terpikir nak buh nama Ian. Kalu buh, mmg samala nama anak2 kami.....Mummy Ayu adalah BFF kpd Net sonok tgk depa selalu buat Party Bachelor. Makanan best2.....
8. http://lakaranhatii.blogspot.com
- Pun melalui blog sifu alin..........rasanyer resepi apam polkadot ambik ngan dia la, mamamika. Menjadik lah jugak walaupun 1st timer....hehehe...baru2 nih mamamika keguguran atau org kg ai panggil misscarriage.....sian dia....sabar yer mamamika, lum ada rezeki kot.....

9.http://miera301.blogspot.com
- Nama tuan punya ni munirah, mana dpt miera ai x tau.....nama penuh Munirah. Dia adalah kakak ipar pada Talib dan Norma yg kisah dorang pernah disiarkan kt TV. Pasangan yg tetiba nk kawin, pas2 Norma ngandung terus dpt kanser otak stage 4. Very loving kapel, till now talib jaga dia. Anak dia si Rafik mak Norma yg jaga.....kt Taiping....sian dak Rafik dr lahir spi skang x pernah dpt susu ibu......very touching...Norma mmg kuat semangat lawan penyakit dia. Baru2 ni, tumor dia dh mengecil.......alhamdullillah....

10. http://jejariruncing.blogspot.com
- Cik Jejar ni ex-fiance keeper yg glamer tuh. Khairul Fahmi Che Mat. Ai followpun baru lg, ms dorang belum tunangan........terus ai baca the older post......seronot baca kisah depa. Sungguh loving........mcm x der mslh..........x sangka ai sangka panas sampai ke petang, rupanya hujan di tengahari................pas2 turut anti-fahmi............kalu dia bacalah their past stories, mesti dia insaf n balik pada cik Jejar. Geram lah.....bila penyebabnya orang ke3........itulah lelaki.....bila dpt yg baru, lupa yg lama.........tapi seb baik Elia ni jenih yg tabah hati, kuat semangat.......teruskan hidup n x tutuppun blog dia.......post yg lama2pun dia x delete.....sebab diakata tu diari dia, dan diari dia wujud bukan sebab KFCM, diari dia dh lama wujud. Sebab 2 dia buleh citer dr awal perkenalan dgn baik......dia kata saper2 yg follow sebab KFCM, kalu nk unfollow dia x kisah......bagus tul dak ni. Nama diapun dah glamer, masuk magazine bagai......walau dh ex.

11. http://myaimee.blogspot.com
- Ni blog my old roommates ms kt UiTM Seri Iskandar. Azie namanya, org Johor. Kitaorg berjejak kasih kt FB. Terimakasih lah pd pencipta fb. dpt jumpa kengkawan lama........Blog dia byk pasal resipi yg sedap2 n simple2. Yet she is the ID, so the make up of her house mmg meletop lah......kagum2.......

12. http://aramis2177.blogspot.com
- X ingat jumpa blog kt ner.....tp ai follow blog dia dr dorang duk kt Jeddah lg.......sampai depa back 4 good....ada 3 org pu3 yg nama awalnya Balqis. Bila dia wat entry 4 3, dia akan mention Balqises......hehehe

13. http://www.tiffinbiru.com
- Pemilik blog ni nama samaran Mat Gebu. X tau la pasai apa., mgkn dia gebuss.....kot. Ai ada gak ambk resepi2 dia yg wallaweh......cedapnya..........dia pun ada tip2 yg bgs tuk masak.........tiap2 hari akan diupdate....kalah org pompuan taw.....malupun ada...hehehe

14. http://www.vanillacheze.com
15. http://izzahazfar.blogspot.com
16. http://nottinettii.blogspot.com
17. http://mayyonnizz.blogspot.com
18. http://ryoazhar.blogspot.com
19. http://fromintankitchen.blogspot.com

Antaranya................banyak gilers.....................habih 2.............camner nak update blog sendiri? hehehe...alasan..............depa ni ada banyak story tau............syok jer baca.........ada yg ai follow dari dorang peknen sampai la dh 3 tahun...........apa maksudnya? dah 3 tahun ai follow blog depa.................hehehe.........
banyakkan? hehehe...yg no 14 sampai 19 tuh lenkali review bleh?.......takut x terpublish plak nanti....sebab ai ada entry lagi istimewa nih....


No comments: