Tuesday, August 17, 2010

Iris Hari Ini




Lama betul Ibu x berblog....leka nengokkan blog org lain yg vogue2...

terasa blog Ibu masih perlu baaaaaaaaaaanyakkkkk perubahan ....

masih-confuse-kenapa-wall-dulu-dah-x-boleh-pakai .....

iskh2....perasan dulu wall 2 shanteks sgt....so pas ni kena survey

wall yg cantik2...bagi Ibu sedikit masa....




Sementelahan bulan Julai ni penuh dgn xtvt jabatan

bw ke awal bulan 8 sebelum puasa....what 2 do?

kan sign " saya yang menurut perintah "?

hahaha...stop talking about Ibu !!!!

Bukankah ini blog Nia Iris Batrisyia?

Errr....kalu ada 5 org anak, xkan nak buat blog sorang satu?

mmmm....akan difikirkan semula....




Semalam Iris ada appoinment kt klinik

utk imunisasi umur 1 tahun 6 bulan...

Poor Ibu bila lupa bw kamera utk snap gbr dia kt klinik.

Ingatkan dia menangis, rupanya dgn selamba dia tengok jarum tu

pas2 siap jer cik misi yang manis 2 cucuk dia, dia boleh

kata "dah...jom kita balik..."...siap ckp "terima kasih misi..."

wahhhh....ternganga Ibu ...

mana dtg berani dak ni... Ibu seriau betul kalu nengok jarum ni...

Misi siap ckp "kalu bdk lain menggelupur x nak kn cucuk" .....

anak Ibu.....anak ibu....




Balik rumah mcm x kena cucuk jer...terus main, dan.............

x mau tidur sampai la malam....adusss....

letih melayan dia bermain....vaksin apa yg misi ni cucuk anak ibu

ya, sampai aktif mcm 2 sekali....










3 comments:

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

Blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.

Panglima7 said...

Salam Rozila,

Hamba telah linkkan blog puan dalam blog hamba dibawah Blog2.

Semoga berbahagia di sisi puteri dan putera dan dirahmati Allah hendaknya.

rozila said...

Bujang susah : tqvm utk tip2 yg dibekalkan....nanti saya refer kalu ada yg ingin utk diketahui...

panglima 7 : tqvm also...i'allah saya akan cuba jenguk blog anda setiap hari, seperti yg saya lakukan pada blog links saya..