Sunday, October 3, 2010

111 hari lagi.....

Tak taulah uolls perasan atau x kat sidebar belah kiri My blog ada zila's countdown.....perasan tul ada org baca belog dia.....ada follower mujur....hahaha.....pas2 harapan tinggi menggunung nak capai follower sampai 100 + +.....okay Zila...stop merepek!!!!!!!! kang melalut plak dr n3....
Alhamdullilah kami suami isteri menerima berita baik lagi selepas berita baik itu kami terima selepas sebulan balik dr honeymoon tahun 2008......maknanya Iris to be a sister soon....111 days to go....kami x expect akan punya anak dalam masa tdekat, sebab nak manjakan Iris....nak main dengan dia....rasa x puas lagi....tapi sapa dpt halang ketentuan Allah...kan...kan....kan....
Keterujaannya sama macam semasa wat pregnancy test Iris hari tu....sampai 3 kali aku test bila kali pertama dan kedua tu resukt samar2....bezanya yg second ni resultnyer terus jelas dan nyata....
Cut it short.....now i'm passing the second semester of my pregnant....Baby dah bgerak aktif....terutama bila aku melayan Iris bermain...agaknya dia pun main sama.....dengan Kakak....
Irispun skang bila tanya saper nih? sambil tunjuk kat dia, dia akan jawab "tak yong".....walaupun sebenarnya dia x tau maksudnyer hahaha....kadang2 terbit rasa kesian jugak kat dia bila akan mempunyai adik dalam masa tdekat....tapi untungnya bila dah besar, yang agak kritikal masa nak membesarkan anak2...
Yang menggembirakan bila masa jumpa pakar utk wat checkup on 17th Sept 2010 hr 2, she said "it's a boy"...wahh....berita gembira ni dah tentu buat En Hubby melompat2...err...x dpt aku bayangkan camner....hehehe sebab sebelah fmly dia lum ada 3rd generation yg boy....semua girls.......maka bertambah lagi keturunan en Razali yang mana my siblings 3 pompuan n 1 lelaki.....
Preparations? Lum buat lagi....mungkin on 8 months nanti kut....terpengaruh jugak bila org2 lama ada menyebut tentang persediaan awal takut akan keguguran.....mintak jauh lah...
Hopefully, my second ni will be going smoothly.....normal.....that's the dream of all mother to be....
Err...
.
.
.
.
.
Agak2 adik Iris ikut rupa saper ek...
.
.
.
.

Kalu camni....hahaha...

Mimpilah.........paling afdal bila bby akan dalam keadaan sihat, sempurna......
Amin...




2 comments:

ann @ hatiberbunga said...

wah..!! ye ke???
bestnya.. sepasang la anak2 zila nanti. tahniah! tahniah!

rozila said...

hehehe...a'ah....alhamdullilah...mcm ann jugak...cuma terbalik jer...Ann lelaki & pompuan, saya Pompuan & Lelaki...harap2 semua selamat....Amin...