Wednesday, May 4, 2011

Memperkenalkan.........Putera Saya - Bab 1

Tapi sblm 2 nk citer ckit pasal sejarah kelahiran dia.....

Aku review blk....due date dia pd 20.01.2011....last checkup aku adalah pd 18.01.2011. So on that day the doc will decide either i can over the due or not. Cewahh....my hubby buat kptsn sempena last check up ni dia nk tmnkan aku g klinik....since dia kt dia dok kt PJ nun, ht dok ingat kt aku....so, nk dijadikan cerita, pg2 bgn bersiap...tetiba aku rs mcm ada lendir kuar.....jantung dh dup dap dup dap.....g toilet check tgk mcm ada lendir, putih + cekelat ckit.....aku sms mak ngah aku yg keje JM, dia bls blk suh aku terus ke spital.....memula x rs sakitpun....bl sbt spital, terus rs skt pinggang....mak aku suh siap2kan barang...once my hubby spi jerk trs gerak ke spital. Aku message kt boss aku dh otw ke spital....

Sampai spital, of course la kn buat VE dulu....part plg aku x suka, tp kena tempuhi jugak....nurse ckp baru 1 cm....tp sebabkan aku ada previous scar, case aku jd perhatian doc la....pas nurse selok, pelatih plak selok, peh2 g buat CTG....sejak kandungan masuk 8 bulan, aku ada ckit mslh nk mengerengkan badan....sakit tulang belakang.....punya la seksa bila CTG x menunjukkan graf yg chanteks....habeh CTG, doc dtg selok plak.....menci tul la....x der ker cr lain? Doc bgtau yg dia akan refer aku ke HoSHAS kalu perlu....x lama peh2 tgh relax2 kt luar, nurse bgtau suh siap2 aku akan dibawa menaiki ambulans....syahdu weh.....pas tkr uniform spital, aku dihidangkan dengan makan tghari.....
Hubby follow dr blkg....tp aku jengok2 x der plak...rupanyer dia sempat g cuci kereta....hempeh tul...aku spi tal dlm kul 1.30 ptg...sampai2 trs dibawa jumpa doc, sblm 2, prosedur biasa...CTG....after that doc buat VE 1.5 cm......so akhirnya aku diregister dok ward. Hubby msh blm spi, aku plak bleh lurus bendul tgglkan brg2 kt emergency room......dgn hset ada kt dlm tuh....sggh mcabar jiwa. Ekceli aku ada ckit rs mmberontak sbb hubby lum spi, x puas hati. Hambek ko....semua brg cicir...huhuhuhu....at last nurse tlg teponkan dia mintak ambil brg n bw ke ward Kenanga 4, katil 12.

Korang ingat bleh dok diam jer ker kt ward...bleh relax2?....No way.........

To B Continue...............................

No comments: