Wednesday, July 13, 2011

Mood New Post

Ini hali macam ala satu simangat nak create post manyak2.............x tau apa pasai. Tapi, wa suka2 hati nak buat post sibab ni wa punya belog.....hehehe.......

Nak citer panjang2 pasai dak encemku..................

Ni dak encem pas 6 jam kuar OT, huhuhu.........sian dia sebab x dpt snap gambor pas baru kuar............

Kusss....semangat.....4.1kg wehh.....Iris hari 2 3.6kg jer........makan apa la agaknya........kan dh kn rekod merah dlm buku kelahiran......dibimbangi ada kencing manis.........apa la prosedure kesihatan nih.....berat salah, ringan salah......nak wat camner, bukan kita yg request, dia kat dalam kita kat luar. Habis citer kt spital.....Pas2 dia jd mcm ni....
ni umor dlm 5-6 hari kot.....tidor jerk....

Iris tiap kali nurse @ org dtg melawat dia akan menyebok jgk....pas2 x kasik org ambik adik dia...............TAPI pd Iris adik dia ni diambil dr spital.....huhuhu..............x faham lagi.........adik menyusu dgn jayanya.....kejap2 nyusu, kejap2 poo-poo..............hehehe, x per dik............nyusu la puas2.........ibu nak kasik yg terbaik...........

Pas2 jd macam ni.......
Rambut panjang seh.........rock uuuu................
Npk x stokin dia......? aku semangat belilah stokin tulih monday, tuesday till sunday....kt utk bby 0-6mths.......tup2 ngam2 soi jer ngan dak encem nih......pki lg next week mgkn dh ketat...........uwaaaaaaaaaaa..........
Pas2 jd begini.........
Dak botak yg encem boy......................jap2 dia garu pala dia, gatai kot.......
Pas2 jd gini la pulak........
Dak encem dh tunjuk penumbuk.....ayok.........
Ms ni kompius sgt bila bby x macam bby lain, tidor lm2.....dia tido plg lm 1 jam jer........sampai ibu x sempat nk buat apa.............uwaaa..................
Ingatkan buleh la pantang bersenang lenang, lain citernya........nk buka laptop pun x sempat.............buka laptop kang, si Iris sibuk nk tgk kartun......Grrrr.............
Si bby plak telinganyer sensitif tul, gerak ckit dh berbunyi, bising kit terkejut......tp kalau dh lena buat apapun x sedar............macam2..............
Pas2 dia macam ni plak......
Eh...eh......macho x saya? hehehe
x lama pas2 jadi mcm ni.....
Ececeh......cam dak besar dah......pki topi askar lg......hehehe....tp baju 2 dhtecit sangat...sendat...seksi....auww....
Pas2 mcm ni.....
Sesekali selit gambor ayah.......nilah dua lelaki yg tidur dgn aku........wahh...ganas bunyinya.....tidor dgn dua lelaki setiap malam.....ekekeke.......Ada x rupa ayah dia? Aku taw dh...jawabnya 
t-i-a-d-a.......hehehe.......dia ikut acuan dia sendiri....

Pas2 ni.....
Sengetkan pala anda.......wahh....rambut dah tumbuh dah.....
Pas2....
Kt obersi ni taw.....hehehe...x la.....kat Bukit Fraser jer....diaorg temankan aku g kursus.....sejuk woo.........tp dak encem tetap nk mandi pat kali sehari.....
See.....sejuk......ibu pemalas nk pkikan jaket dlm kete...lastly dh x tahan baru pkikan....ngehngeh......
Pas2 ......(penat dh nih...)
 Baru la besh nak main2 ibu......hehehe....

Pas2....
Tara,.........tinguk tu.....mentang2 kening dia lawo.....asyik nak kerutkan jer.......geget kang.....hehehe


Eh..eh....mana semua org nih.........................?
Ha....itu jer citernya.....Ibu saje nk pjgkan entry dia..........
Bye-bye.........


No comments: