Wednesday, November 23, 2011

Kak Yong.......

Lama x update blog ni.........................labah2 pun dah nak datang serang dah..............hehehe..........bulan ni bulan yang memeningkan...........banyak urusan sana sini.................banyak halangan peribadi yang ttuutttttttt..................x perlu tulih lah apa kebendenya..................tp kali sesapa dalam situasi ai, mesti dah bertindak luar kawalan.............hahaha.............macamlah ai seorang yang penyabar..........cuma seorang sahabat pernah bagitau yang ORANG MENANG SELALU SABAR......................so, ai dalam tempoh tu la..............

Lari tajuk la pulak.....................ai nk citer pasal anak dara ai nan seorang tuh............Kak Yong bahasakan dirinya pd Adik, ms mood dia okey la.................kalau tak.....................nan ado............lbh kurang 2 bulan lebih yakni bulan 2, my Kak Yong akan berusia 3 tahun................cepat tul ms berlalu............tp dia semakin manja.............................berlebih2an dgn mak ai..............................skang, kalu ckp sepatah, dia bleh jawab berpatah2..............huhuhuhu......................tu yg kengkadang ai jadi tarzan @ jadi penjaga harimau kat zoo.................aauummmmmmm........................

Bila tie mood dia okey, x terlayan di buatnya.........yerlah dgn bhs pelat dia............aduyai, susah tul nk faham..................................ada ke kanak2 yg pelat mcm dia ek? kengkadang risau jugak sebab anak sepupu ai, umur mg la tua setahun pd Iris, tp x pelat at all...........................wah, Ibu kamu Iris, speaking plak dah.................kalau ai list out apa yg dipelatkan, x buleh jgk sbb terr........lalu banyak..............

Apapun 
Kak Yong, Ibu x sedar  ms berlalu begitu pantas, Kak Yong dh almost 3 yo. How time flies................rs cam semalam Ibu kena toreh tuk keluarkan Kak Yong sebab Kak Yong syok sgt duk dalam pewut Ibu......peh2 bleh plak air mentuban bocor kt Tunas Manja.............2 la agaknya Kak Yong jadi Manja kot..............hahaha.......x kena mengena lansung lah Ibu............pas2 Ibu kasi Kak Yong teman tapi mesra ms umur Kak Yong 1 tahun 11 bulan 3 hari..................................Ibu tgh pantangkan Adik umur 27 hari ms sambut besday Kak Yong yg ke-2. Walaupun dlm pantang, Ibu tetap nak pastikan majis Kak Yong adalah yg terbaik, baju tuk besday girl, walau x dpt cari in reality........................Ibu shopping online......hahaha................Ayah pun pening kepala, sebab Ibu mcm x dlm pantang........................siap leh kuar rumah dukung besday girl yg comei.................

x per nak......demi anak Ibu. 

Sejak dulu dia x pernah ditolak permintaannya, semua dia dapat. Sebab 2 spi skangpun Ibu x bleh berkata tidak....celah manapun Ibu mesti usahakan jugak..............biar dlm poket Ibu ada 20 sen pun x apa, asal Kak Yong gembira................................moga2 besar sok, Kak Yong baca blog Ibu yg x seberapa ni...............

No comments: