Monday, January 7, 2013

Pemergian pada tahun 2012

Tahun 2012 merupakan tahun yang paling ramai meninggalkan dunia....ai mean yg terapat dgn ai la.....bermula pada Mac 2012, sahabat ai sedari kecil lagi...kami menangis bersama, ketawa bersama *read as lagu Black-Teman Pengganti* ai seboleh2 x nak touching sangat......

Nama Arwah ialah Noraini Jamaludin, she was younger than me....alah 1 tahun jerpun.....tapi x pernah anggap umur tu membezakan kami......kami macam kawan2 lain, x pernah bergaduh.......bila dah masing2 ada kerjaya, kami dengan cerita masing2.....Last ai jumpa dia masa salah satu wedding kt tmn perumahan mak....masa tu sakan kami berbual, pasal anak2, pasal kerja.......dia nampak kurus sangat masa tu....mungkin faktor kerja......sampailah Mac 2012 hari tu diberitakan arwah dalam keadaan tenat......masa tu ai rasa semacam sangat, dahlah x dapat ziarah dia......dalam pukul 4.30petang  macam tu ada org sms ai mengatakan yang beliau telah kembali ke rahmatullah.....al-fatihah......beliau pergi setelah bergelut dengan penyakit kanser.....hanya Tuhan yang tahu dia hanya dipinjamkan sementara pada kami....arwah ni anak sulung, ada anak umur 5 tahun sekarang ni......aduss...ai x boleh nak bayangkan acaner anak2 ai kalau di tempat anak dia.....*tears*.....

Keluarga terdekat menceritakan detik2 akhir arwah, masa tu jam dah pukul 2.30 petang, so, arwah tanya suami dia "sekarang dah pukul brapa?", suami dia jawab "2.30petang"..."pukul 4.10 petang kang saya dah x der....." start tu dia minta suami dia ajar dia mengucap samapi lah dia menghembuskan nafas terakhir tepat jam 4.10 petang....wallahhualam.......*tears again*....

Semua member dekat dan jauh amat terkejut dengan berita pemergian dia....ai sendiri sampai sekarang masih terasa sedihnya....tambahan pua hari2 nak g keje lalu depan Taman Raudhah Arwah......Al-fatihah....

Lepas Arwah, ada dalam 3-4 orang jugak kot org kampung yang meninggal.....last sekali mak member.....juga org kampung ai....yang ni lagi menggemparkan...cuma sesak nafas dan malamnya sempat makan2 di Iris Cafe.......dalam pukul 2.30 pagi dia meninggal.......Al-fatihah.......

Ajal dan maut tak kira saat......Kun fa ya kun......



No comments: