Wednesday, February 15, 2012

Tunggak

Huhuhuhu.....ai tau td hanya entry tunggakan yg sepatutnya dipublish 20.01.2012.....apakan daya.......banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkk.............sgt alasan n penyakit M yg x henti2 melanda......pluss...ada ckit perasaan nak tengok blog sendiripun malu..........tu yg tertunggak.........sian anak2ku.......maafkan ibu mu nan pemalas ini.......npknya azam 1 hari 1 entry x bjaya.....apatah lagi bila ghalit nengok blog org lain yg gojes2......huhuhu....betapa kerdilnya diri ini......kenkadang org lain punya blog tuh x payah entry pjg2....ckit jek...janji hupdate hari2.....

Okay, stop memberi alasan....sebab dr dulu2 alasan adalah M.........celebrate la ckit2 besday Asadel.....non ado hadiahpun.....sian dia.....yer lah....nk beli menan kena beli 2, kalau idak berebut la demer 2 beradik.....Asadelpun x pdi nak ghalit2 main menan nih...dia lagi suka kaco kakak dia main....mn kakak g dia nak ikut...pas2 kena lempang dgn kakak....nanes......huhuhu.....dia cepat perasan yg dia tu dah besar dah.......jadi itu membuatkan ai x beli menan.....okay, ai tipu.....sebenarnya cita2 besar nak beli yg mahal2...tapi duit non ado.......

Peh2 sibuk pasal umah baru yg bakal kitaorg diami......duk ulang alik spi mak ai kata dah macam org giler talak.....hehehe...apa la mak.......giler umah sdri x perkan.....? rasanya x pernah nk show off lg dlm blog nih pasal struktur dalam umah tuh......meh ai tunjukkan 1-1...
 
 Ini antara 1st batch yg mendiami backyard kami.........dr kiri.....cepat jalan....pokok limau purut, pokok kesum, pokok limau kasturi (kot2 nak buat air ker.....) n serai............
 
 
 
2nd batch agak manja disitu....duk dalam pasu.....yg sebenarnya 2nd batch ni adalah from the seeds itself, yg 1st batch td dah from the plant.......dari kiri......okra (korang tau okra buah apa? ai kalau x beli seeds nih, ai x taupun nama dia okra....okra is kacang bendi), lada besar n yg msh hitam sebab seeds baru tabur ialah cik kangkung.....yg mana ai dah harvestpun that kangkung......hahaha....dh nak masuk 2nd generation dhpun......punya la lamakan?.....
This was the 3rd room....bleh la muat double bed, wardrobe.....but 4 d main time.....i'll decide as a play room....so my beloved dottr n son.....korang nk sepah ker...nak terbalikkan this room pun x per.....asal jgn kt luar yek.....

Yang ni opkos la...ai punya tanah jajahan......my kitcen as well. i like to install any cheap kitchen cabinet.....anyone? hehehe.....ala....bukan besau benarpun....kecik jer.....
This was our SleepingBeauty Corner.....hehehe presenting our master bedroom......cum with toilet.....also 4 the main time, we agreed not to put any bed, just matress....due to Asadel 'soft' sleeping....hahaha........
Hah......tentang sesuatu yg anda npk, biarlah hanya untuk tatapan.......baru hbs basuh rumah tuh.....lupa nk ketepikan......bleh la kan? syurga kami anak beranak......

Ai dh beli rak tv, tv 42", ampaian, sofa L-shape.....lain2 beli ckit2........perkara plg utama nak buat simple kitchen cabinet tp nk cr yg murah2.....hohoho....

No comments: